5 redenen om voor houten ramen en deuren te kiezen


Pvc, hout of aluminium voor je ramen en deuren? Het is een knoop die elke bouwer of verbouwer moet doorhakken. Vroeger waren houten ramen en deuren een echte modetrend. Nu liggen de kaarten helemaal anders. Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen pvc om hout te imiteren. Zo combineer je de looks van hout én de praktische voordelen. Toch zijn er ook goede redenen om voor houten ramen en deuren te kiezen.

1. Ecologisch en duurzaam

Houten ramen en deuren zijn een verantwoorde keuze. Hout is een natuurlijk, ecologisch materiaal met een uitmuntende duurzaamheid. Het is bovendien het enige bouwmateriaal dat van nature herbruikbaar is.

2. Volledig op maat

Houten ramen en deuren zijn volledig op maat te maken. Het is te verkrijgen in alle mogelijke stijlen en kleuren. Ook grote afmetingen en speciale vormen zijn geen probleem. Hout garandeert bovendien een vertrouwd en huiselijk gevoel. Geen enkel materiaal kan je huis dezelfde warme uitstraling bieden als houten ramen.

3. Langdurige krachtpatser

Hout beschermt langdurig tegen ongedierte, uv-stralen en barre weersomstandigheden. Bovendien bieden houten ramen en deuren een hoge brandveiligheid. De lage warmtegeleiding en de verkoling van het hout werken brandvertragend.

4. Natuurlijke isolator

Hout is een natuurlijke vocht- en warmteregelaar met uitstekende thermische én akoestische isolatie.

5. Onderhoudsvriendelijk

In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt, zijn houten ramen en deuren onderhoudsvriendelijk. Door een minimum aan groeven zijn je houten ramen makkelijk te onderhouden. Een goed onderhouden toplaag houdt je houten ramen de eerste 10 jaar schildervrij.

Maak een afspraak in een showroom in je buurt

Meest Recente Posts

Gratis advies van onze experts

Klik hieronder, vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.