Moderne ramen en deuren: de laatste nieuwe trends


Minimalisme, strakke lijnen en rechte vormen: check, check, dubbelcheck? Dan droom jij ongetwijfeld van een moderne woning met een eigentijds design. De keuze voor moderne ramen en deuren is dan ook evident. Maar wat zijn dan juist de ingrediënten van moderne ramen en deuren? We geven je graag tekst en uitleg!

Modern met een zacht kantje

Eerst en vooral mag je je niet vergissen door te denken dat álles strak en minimalistisch moet zijn om een stijlvolle moderne woning te bekomen. In de moderne bouwstijl worden de strakke bouwelementen vaak gecombineerd met klassiekere of zachtere elementen om het strakke geheel te verzachten. Denk maar aan een zadelzak in plaats van een plat dak of houten elementen in de gevel om de strakke aluminium ramen wat tegenwicht te geven. Bekijk onze talrijke moderne realisaties en laat je inspireren.

Groot, groter, grootstWie modern zegt, zegt ook veel licht, minimalisme en open ruimte. Binnen de moderne bouwstijl gaat de keuze dus snel naar grote raampartijen. Denk aan schuiframen met ultradunne profielen of vaste ramen over twee verdiepingen. Grote glaspartijen hebben absoluut een esthetische meerwaarde: je vergroot het ruimtelijk gevoel in huis en je geeft je woning bakken uitstraling.  

Aluminium aan de topGrote raampartijen brengen ons naadloos naar de keuze voor aluminium ramen. Waarom? Omdat aluminium profielen alles in huis hebben om grote ramen tot hun recht te laten komen. Ze hebben niet alleen een smal en strak uitzicht, waardoor ze het uitzicht niet belemmeren. Aluminium is bovendien een uiterst stevig materiaal dat grote glaspartijen perfect aankan.  

Duister kleurenpalet

Als je even grasduint door onze moderne realisaties op onze Pinterest-paginazal je meteen een constante opmerken: de kleurkeuze. Die keuze gaat namelijk - niet uitsluitend, maar wel heel vaak - naar een donkere kleur, zoals zwart of antraciet. Wil je toch liever een andere kleur voor jouw moderne ramen? Geen probleem! Onze ramen, zowel in aluminium, pvc als hout, zijn beschikbaar in zo goed als alle kleuren.Inkom met pit

Een moderne woning vraagt niet alleen om moderne ramen, maar uiteraard ook om een moderne deur. De voordeur is namelijk dé smaakmaker van je woning en zorgt meteen voor die pittige, moderne uitstraling die jij zo mooi vindt. De ingrediënten van een moderne deur? Een vlak en minimalistisch deurpaneel, eventueel afgewerkt met horizontale groeven of een patroon naar keuze. Een moderne glaspartij, in helder of zwart glas voor een maximale doorkijk naar buiten en minimale inkijk naar binnen. En een bijzondere deurgreep om het geheel af te maken. Denk aan 3D-deurgrepen met ingewerkte verlichting of ultrafijne deurgrepen in de kleur van de voordeur. Opties genoeg om de moderne deur van jouw dromen samen te stellen.  Overtuigd van de moderne woonstijl? Of toch liever klassiek of landelijk? Wat je keuze ook is, je kan terecht bij KwadrO. Wij helpen je graag bij je keuzes en denken met plezier met je mee

Maak een afspraak in een showroom in je buurt

Meest Recente Posts

Gratis advies van onze experts

Klik hieronder, vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.