Nieuwe voordeur kopen? Lees onze tips


Een nieuwe deur kiezen is misschien wel het leukste onderdeel van je (ver)bouwavontuur. Je voordeur is de eyecatcher van je woning. Ze zorgt voor de eerste indruk en bepaalt voor een groot deel de stijl en sfeer van je woning. Én nog belangrijker: ze bezorgt je dagelijks dat ‘welkom thuis’-moment. Een deur kiezen voor je (ver)nieuw(d) huis doe je daarom niet op één, twee, drie. Dat doe je met aandacht, zorg en vooral met gevoel. We gidsen je graag door de mogelijkheden.

1. Van inspireren kan je leren

Elk plan begint met een idee. Nog geen idee hoe je nieuwe deur er moet uitzien? We raden je aan om de zoektocht naar de deur van je dromen te beginnen met inspiratie opdoen. Rijd eens rond in de omgeving en verken de voordeuren van je buren, snuister door de talrijke voorbeelden op onze Pinterest-pagina of bekijk onze website en vraag onze mooie deurenbrochure aan. Met een volgeladen moodboard of een hoofd vol ideeën kan je aan de slag!

2. Ieder zijn stijl

Je buitendeur heeft een grote impact op de algemene look van je woning. Eerst en vooral moet je beslissen of je met je voordeur de stijl van je woning extra wil benadrukken of je eerder een interessante twist wil geven aan het geheel door te kiezen voor een voordeur die eruit springt. En of je nu kiest voor een landelijke, klassieke of moderne deur; de stijl die je mooi vindt, zal een aanzienlijke invloed hebben op je verdere keuzes zoals de kleur, de afwerking, de beglazing en het materiaal van je deur.

Dit zijn de kenmerken van een landelijke deur.

Dit zijn de kenmerken van een klassieke deur.

Dit zijn de kenmerken van een moderne deur.

Eén ding is zeker: bij KwadrO hebben we een ruime keuze aan materialen, kleuren en stijlen voor je buitendeur(en). Onze KwadrO-adviseurs volgen de trends op de voet en kunnen je inspireren en adviseren in functie van de stijl die jouw voorkeur draagt.

3. Maatwerk voor een uniek resultaat

Ben je tijdens je zoektocht in onze deurenbrochure of op onze website op een mooie deur gebotst, maar had je toch één detail graag anders gezien? Geen probleem! De keuze van je nieuwe KwadrO-deur kent werkelijk geen grenzen. We verkopen geen standaard deuren, maar maken elke deur op maat van jouw smaak en datgene wat je belangrijk vindt. Stijl, materiaal, kleur, boven- of zijlicht, afgerond of recht, accessoires,… Door jouw deur op maat, is geen enkel huis zoals het jouwe.

Heb je een antwoord op volgende vragen, dan heb je al een duidelijk idee van hoe jouw deur er moet uitzien:Welke kleur heeft mijn deur? Kies ik dezelfde kleur als mijn ramen of niet?

Wil ik een deur met rechte hoeken of afgerond bovenaan?

Wil ik een extra hoge deur? Of misschien een dubbele deur?

Wil ik glaspartijen in of aan mijn deur? Of liever een volledig beglaasde deur?Hoe wil ik mijn deur afwerken? Met een deurtrekker, brievenklep, sierslot,…

4. Pvc, aluminium of hout?

Vreemd genoeg begint de keuze van je nieuwe deur niet noodzakelijk met de materiaalkeuze. Je deur hoeft niet in hetzelfde materiaal te zijn als je ramen en, pvc, aluminium of hout, elk van deze materialen kan nagenoeg elke stijl aan. Al hebben bepaalde materialen meer mogelijkheden voor een bepaalde woonstijl. Zo leent hout zich perfect voor een authentieke, landelijke look, terwijl aluminium de strakke, moderne woonstijl perfect aankan.

Maar uiteraard is niet alleen het esthetische aspect belangrijk bij de keuze van je deur. Denk ook eens aan de praktische kant! Elk materiaal heeft, zoals jij, zijn eigen kenmerkende eigenschappen. Welk materiaal jij kiest, hangt volledig af van jouw wensen en noden:Wil je liever zo weinig mogelijk onderhoud aan je deur? Kies dan voor aluminium of pvc.

Hecht je veel belang aan de isolatie van je deur? Hout en pvc zijn standaard de best isolerende materialen.

Staat veiligheid voor jou op nummer één? Een aluminium deur is een ware krachtpatser. Onwrikbaar en dus uiterst veilig.

Is budget een belangrijke factor in de keuze van je deur? Onthoud dan dat pvc en aluminium budgetvriendelijker zijn dan hout.

5. Safety first

Langs je deur kom je binnen in jouw bijzondere plek waar je je thuis en geborgen voelt. Veiligheid is dus een absolute must bij de keuze van je nieuwe deur. Goed nieuws: met een deur van KwadrO slaap je op beide oren. Onze deuren zien er niet alleen goed uit, ze scoren ook uitstekend op vlak van veiligheid, kwaliteit, wind- en waterdichtheid en thermische en akoestische isolatie. Al onze deuren zijn standaard voorzien van 3-puntsloten. Wens je extra beveiliging of extra isolatie? Dat kan! Vraag ernaar in jouw KwadrO-showroom.

Graag advies bij de keuze van je nieuwe deur? Onze adviseurs helpen je graag verder.  

Maak een afspraak in een showroom in je buurt

Meest Recente Posts

Gratis advies van onze experts

Klik hieronder, vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.